Foto: Joost de Koning
Foto: Joost de Koning J.de KONING.

Vrijwilligers gezocht toeristenbezoek Catharijnekerk

Algemeen 994 keer gelezen

Brielle - Ieder seizoen is deze mooie imposante kerk geopend voor inwoners, belangstellenden en uiteraard toeristen. Ongetwijfeld ziet u in de cultuuragenda de openingstijden van de Catharijnekerk straks weer staan in regionale weekbladen.

In deze kerk is veel te zien over eeuwenlange geschiedenis. Voor ouders met kinderen is het interessant om de kerk te bezoeken, immers de toren beklimmen vinden ze geweldig en het genieten van het geweldige uitzicht. Verder is er een mooie speurtocht in de kerk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Van mei t/m oktober is de kerk geopend voor belangstellenden. In de kerk is een kleine toeristenbalie waar vrijwilligers de belangstellenden verwelkomen en iets vertellen wat er zoal te zien is in de kerk. Er is in diverse talen een folder aanwezig om bezoekers wegwijs te maken in de Catharijnekerk

Nieuwe vrijwilligers, waarnaar zij op zoek zijn, zullen uiteraard eerst wegwijs gemaakt worden over de gang van zaken in de kerk. Alle te innen toegangsbedragen (€ 1,00 voor kinderen; € 2,00 voor volwassenen) worden aangewend voor het onderhouden van het gebouw.

Het is echt bijzonder interessant vrijwilligerswerk met soms mooie gesprekken met de bezoekers die overal uit het land en daarbuiten de kerk bezoeken. Helaas is het zo dat enkele oudere vrijwilligers niet meer in staat zijn om de balie te “bemensen”. Daarom deze oproep om enthousiaste mensen te vragen zich op te geven.

Vaak is één dagdeel van drie en half uur per week al voldoende. Uiteraard kan het ook minder, bijv. één keer per 14 dagen. U kunt kiezen tussen 10.30-13.30 uur of 13.30-16.30 uur. U doet dit werk altijd met iemand anders, u staat letterlijk nooit alleen.

Voelt u zich geroepen of wilt u meer weten over dit leuke vrijwilligerswerk, meldt u zich dan aan bij: Jeannet Posma-Hoeksema jeannetposma@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant